Hoş geldiniz

UHA HABER MERKEZİ
08.10.2021 - 20:25:32
Ege Bölgesi İç Batı Anadolu Bölümü Kütahya

BELEDİYELER DİĞER GÜNCEL YEREL

UCLG GENEL SEKRETERİ SAİZ: KÜTAHYA HAYRANLIK UYANDIRIYOR

KÜTAHYA (UHA) -

KÜTAHYA / UHA  - UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz, Aracı Şehirler 2. Dünya Forumu için Kütahya’ya geldi. Genel Sekreter Saiz’i makamında ağırlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya’nın tipik bir aracı şehir olduğunu ifade ederek, forumun ikincisinin Kütahya’da yapılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

DÜNYAYA KÜTAHYADAN SESLENİYORUZ

Kütahya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Saiz, Kütahya’yı beklediğinden daha güzel bir kent olarak gördüğünü ifade etti. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a ev sahipliği ve misafirperverliği adına teşekkür eden Saiz, “UCLG olarak aracı şehirler adına dünyada bir takım organizasyonlar yapıyoruz. Bugünde bunun için Kütahya’dayız. Kütahya’da olmak ve Kütahya’yı yakından tanıma fırsatı bulmak benim için büyük bir onur. Kütahya geçmişten gelen kültür hazinesini bugüne kadar taşımayı başarmış. Çini ve seramik başta olmak üzere el sanatları konusunda oldukça başarılı bir kentimiz. Yaptığımız toplantı ve oturumlarla Dünyaya Kütahya’dan sesleniyoruz. Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

SİZLERİ AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUZ

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya’nın 7 bin yıllık geçmişi ile yaşayan bir şehir olduğunu ifade etti. Geçmişten gelen kültür birikimi ile birlikte Kütahya’nın Zanaat ve Halk Sanatları alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na alındığını ifade ederek, “Kütahya bu alanda Türkiye’de ilk ve tek ildir. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Seramik Şehirler Ağı’na katılmaktır. Bunu da sizlerin desteği ile başaracağımızı biliyoruz. Sizleri burada ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Aracı Şehirler 2. Dünya Forumu’na ev sahipliği yapmak bizim için çok önemli. Burada yapılan ve yapılacak oturumlar aracı şehirler açısından çok değerli. Katılımcıların bilgi ve birikimini aktarması bizler için önemli. Gelecekteki yol haritamızı çizmemizde ve projelerimizde tüm belediyelerde olduğu gibi bizim de önümüzde rehber olacaktır. Katılımları için Sayın Emilia Saiz başta olmak üzere, UCLG-MEWA Başkanı Mohammed Saadieh, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici, Sayın Milletvekilimiz Ahmet Erbaş ve değerli belediye başkanlarım ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Işık günün anısına Emilia Saiz’e Kütahya çini vazosu ve keçeye işlemiş şal hediye etti.

Programda UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici, Kütahya MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahyan Toy, organizasyona katılım sağlayan belediye başkanları ve davetliler yer aldı.

Haber: UHA HABER MERKEZİ