Hoş geldiniz

UHA HABER MERKEZİ
18.10.2021 - 15:15:08
Marmara Bölgesi Güney Marmara Bölümü Bursa

EKONOMİ GÜNCEL YAŞAM YEREL

BURSA'DA EKMEĞE VE TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

BURSA (UHA) -

BURSA / UHA  - Bursa’da ekmeğe yüzde 14.5 oranında zam yapıldı, 1.75 TL'lik ekmek 2 lira oldu. Taksi açılış ücretlerinde ise yüzde 10, kilometre başı ücrete ise yaklaşık yüzde 17 zam geldi.

Fırıncılar Odası Bursa ’da 1.75 Lira olan 200 gramlık ekmeğin fiyatının 2 TL’ye yükseldiğini duyurdu. Zamma gerekçe olarak artan girdi maliyetleri gösterildi.

Son gelen %14.5 zam ile bundan sonra 2 tl ye satılacak. Bursa Fırıncılar Odası Başkanlığından yapılan açıklamada ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğu belirtildi. “ Un fiyatlarına her hafta zam geliyor, her hafta zamlı tarifeden un alıyoruz, maya deseniz oda aynı., bu arada elektrik, doğalgaz, odun gibi sürekli zam gelen unsurlar da eklenince ekmek zammı kaçınılmaz oluyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nden un fiyatlarına yönelik müdahale gelmemesi durumunda bu zamların da yılbaşından itibaren devam edeceğini düşünüyoruz. Bizlerde zamlardan memnun değiliz, devletimiz yapmazsa bizlerde zam yapılmasını istemeyiz. Yapılan %14.5 lik zam ile Bursa’da 200 gram olan ekmeğin 2 tl den satılmasına karar verilmiştir” denildi.

TAKSİ ÜCRETLERİNEDE ZAM GELDİ

Bursa’da bir diğer zam haberi ise taksi ücretlerine geldi. Yeni gelen zamla birlikte taksi açılış ücreti 5 liradan, 5 lira 50 kuruşa, kilometre başı 4 lira olan taksimetre fiyatı ise 70 kuruş zamlanarak 4 lira 70 kuruş oldu. Uygulamaya koyulan yeni tarife ile fiyatlara açılış ücretinde yüzde 10, kilometre başı ücrette ise yaklaşık yüzde 17 zam gelmiş oldu

 

 

Haber: UHA HABER MERKEZİ