Hoş geldiniz

UHA HABER MERKEZİ
29.10.2021 - 00:00:54
Marmara Bölgesi Güney Marmara Bölümü Bursa

EKONOMİ GÜNCEL YEREL

GÜRSU ESNAF VE SANATKARLAR ODASI 50. YILINI KUTLADI

BURSA (UHA) -

Gürsu Esnaf Sanatkarlar Odası ve Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 50. kuruluş yıldönümü kutlandı.

BURSA / UHA  - Atatürk Anıtı önündeki geniş alanda büyük bir katılımla gerçekleştirilen kutlama töreni yöresel sanatçıların müzik eşliğinde başladı. Hafız Erdal Başokurun Kuran tilavetinin ardından kutlama töreni Başkan Ahmet Orhan’ın konuşmasıyla devam etti. Başkan Orhan "Esnaf Odamızın kuruluşunun 50. yılını kutlar, üyelerimiz ve kurumlarımız arasındaki bu birlik ve beraberliğin sürmesi gerektiğini, ifade etti.

Gürsu Esnaf Sanatkârlar Odası ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığınca düzenlenen programa, Gürsu kaymakamı Naif Yavuz,Belediye Başkanı Mustafa Işık, Akparti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Arif Tak, Marmara Birlik BAŞKANI Murta Öz, Siyasi Parti Temsilcileri ve vSTK Temsilcileri, esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 50. Yıl Kutlama Programı, konuşmaları ile devam etti.

Gürsu Esnaf Sanatkarlar ve Esnaf kefalet kooperatifi Başkanı Ahmet Orhan “Günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımızın oluşturduğu kurumlar; Ahiliğin insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinden yararlanmakta, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk, adalet ve dayanışma gibi değerlere önem vermektedir.

Bugün de esnaf ve sanatkârlarımız, ahilik kültüründen taviz vermeden gelişim ve değişime ayak uydurmak için çaba göstermeli, kendilerini yeni süreçlere ve gelişmelere hazırlamalıdır” şeklinde konuştu.

Kutlama programının ardından emeği geçenlere ve başarılı üyelerine katkılarından dolayı plaket verildi.

Haber: UHA HABER MERKEZİ