Hoş geldiniz

UHA HABER MERKEZİ
23.11.2021 - 22:08:12
İç Anadolu Bölgesi Başkent Bölümü Ankara

GÜNCEL GÜNDEM

Ankara ve İstanbul'da kur protestosu: Halk tencere ve tavalarıyla sokağa çıktı

ANKARA (UHA) -

ANKARA / UHA  - Ankara ve İstanbul'da vatandaşlar, döviz kurunun gün boyu artış göstermesinin ardından tencere ve tavalarıyla sokağa çıktı, “AKP istifa” sloganı attı.

Bugün dövizde yaşanan ani ve sert yükselişlerden ve son gelen zamların ardından akşam saatlerinde Ankara Çankaya'da vatandaşlar 'AKP İstifa' diye slogan atarak sokaklara dökülmüşlerdi. O protestolar İstanbul'a da sıçradı. İstanbul ve Ankara'da vatandaşlar, 'Hükümet İstifa', 'AKP İstifa' sloganları atıyorlar.

Ankara ve İstanbul'da kur protestosu: Halk tencere ve tavalarıyla sokağa çıktı

Ankara ve İstanbul'da vatandaşlar, döviz kurunun gün boyu artış göstermesinin ardından tencere ve tavalarıyla sokağa çıktı, “AKP istifa” sloganı attı.

Dövizdeki yükseliş siyasetin yanı sıra sokağı da hareketlendirdi. Artan döviz kuruna ve ekonomik tabloya tepki göstermek için sokağa çıkan vatandaşlar Esat Dörtyol’da “AKP istifa” sloganları eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Tencere ve tavalarla eylem yapanları polis ekipleri engellemeye çalıştı. Ara sokaklarda yürüyüşüne devam eden vatandaşlar protestolarını sürdürdü.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri de "ODTÜ ayakta AKP'ye direniyor" sloganlarıyla hükümete istifa çağrısı yaptı.

İstanbul Kurtuluş'da, TKP'nin çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar hükümeti istifaya davet etti.


 

Haber: UHA HABER MERKEZİ