Hoş geldiniz

UHA HABER MERKEZİ
03.12.2021 - 23:14:24
İç Anadolu Bölgesi Başkent Bölümü Ankara

GÜNCEL YAŞAM

Diyanet işleri Başkanı Erbaş Engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü tebrik ediyorum

ANKARA (UHA) -

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Çankaya Müftülüğü Gençlik Merkezi’nde eğitim gören işitme ve görme engelli kursiyerleri ziyaret etti.

Gençlik merkezinde engelli kursiyerlerin bulundukları sınıfları ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, onlarla sohbet ederek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik etti, başarılar diledi.

Başkan Erbaş, ziyaretinde kursiyerlere hediyeler takdim ettikten sonra yaptığı açıklamada, “Bütün engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü tebrik ediyorum. Şuanda Çankaya Müftülüğü Gençlik Merkezi’ndeyiz. Burada hem işitme, hem görme engelli kardeşlerimiz eğitim almaktalar. Hem Kur'an-ı Kerim hem temel dini bilgiler öğrenmekteler. ” dedi.

Engellilere yönelik Kur’an kurslarında görevlendirdikleri öğreticiler için özel eğitimler verdiklerini belirten Başkan Erbaş,  “Bu dersler için, bu eğitimler için yetiştirdiğimiz hocalarımız var. İşitme engellilere yönelik işaret dilini daha önce öğretmiştik. Görme engellilerin derslerine giren hocalarımız Braille alfabesiyle ders vermeyi öğrenmişlerdi. Bu hocalarımızın desteğiyle pek çok kardeşimiz hem işitme hem görme engelli kardeşlerimiz dinimizi öğrenmeye gayret etmekteler.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak engelli vatandaşlara yönelik hizmetleri arttırarak devam ettirdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“İnşallah kardeşlerimizin ihtiyaçlarını daha fazla gidermeye, karşılamaya gayret edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkemiz genelinde işitme, görme ve fiziksel engellilere yönelik Kur'an kursları, sınıflar açıyoruz. Onların her zaman yanındayız. Yanında olmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz diyoruz ki gönülde engel olmasın, kalpte engel olmasın. İşitememek, görememek ya da yürüyememek esas engel bunlar değildir. Biz bütün kardeşlerimize o noktada yardımcı olmaya, onları desteklemeye çalışıyoruz. Bundan sonra da inşallah büyük bir gayret içerisinde her zaman kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Haber: UHA HABER MERKEZİ