Hoş geldiniz
ANKARA (UHA) -
Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası 3. Genel Kurulunda konuşan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, mahkemenin kamuda ayrımcılığa son verdiğini belirterek, “Merdiven altı Sendika” diyenlere Danıştay son sözü söyledi; Danıştay 12. Daire, toplu sözleşme ikramiyeleri için aranan %1 kriterinin yürütmesini durdurdu. Kararda, düzenlemenin sendikal özgürlüğü kısıtlayıcı nitelikte olduğu belirtildi” dedi.
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası 3. Olağan Kuruluna katıldı.
Yokuş, sendikal mücadelenin önemine değinerek, “Sendikacılık, birinin hakkını ötekine vermek değildir. Ama bugün üzülerek ifade ediyorum birtakım sendikaların bizim üyemiz diğerlerinin üyesi gibi ayrıştırma yapıyor ve bizim üyemiz her şeyi hak eder, diğerleri ne hali varsa görsün mantığıyla faaliyet gösteriyor” dedi.
Sendikal mücadelenin kutlu bir mücadele olduğunun altını çizen İYİ Partili Yokuş, “Sendikacılık bir hak, hukuk ve adalet mücadelesidir. Ama her konuda olduğu gibi ülkemizde sendikacılık da zamanla sulandırılmıştır. Tabirim hoş görülsün. Sendikacılık birinin hakkını ötekine vermek değildir. Ama bugün üzülerek ifade ediyorum birtakım sendikaların bizim üyemiz diğerlerinin üyesi gibi ayrıştırma yapıyor ve bizim üyemiz her şeyi hak eder, diğerleri ne hali varsa görsün mantığıyla faaliyet gösteriyor. Sendikacılığın özüne uymayan böyle bir davranışla mesafe almanız mümkün değildir. Hak nerede, hukuk nerede, adalet nerede? Bunun için sendikalarımız şart ama sendikaların da emin ellerde olması şart. Elbette zoru başarmak kolay değildir. Zorluklara karşı mücadele etmek kolay değildir, hele iktidar beslemesi sendikalara karşı gelebilmek çok kolay değildir. Ama onurlu insanlar, şerefli insanlar direnir ve ne olursa olsun gururla başları dik olarak yaşarlar ve anılırlar” şeklinde konuştu.
EMNİYET ÇALIŞANLARININDA SENDİKAYA İHTİYACI VAR
Emniyet personelinin de sendikalaşması gerektiğini ifade eden Yokuş, “Eğer hakkaniyetten, gerçekten ayrılmazsanız, eğer gerçekten sendikacılığın gereğini yaparsanız, hem memurların gönlünü alırsınız hem de bizim gibi eski sendikacılar da sizin yanınızda olur. Bunun için mücadeleye devam edeceksiniz. Emniyet çalışanlarına da sendikal hak verilmelidir. Emniyette hep beraber olacaksınız ama yürütülebilir rütbesinde ayrılacaksınız. Kimse kusura bakmasın siyaset yapmıyoruz sendikacılık konuşuyoruz. Çünkü ben sendikacıyım. Yeni bir Çalışma Bakanımız geldi, “merdiven altı sendikalar” dedi. Toplamda 200 bin civarında üyesi olan ancak %1 barajını aşamayan 192 sendika merdiven altı sendika olarak tanımlandı. Bu nasıl bir devlet adamlığı kardeşim, bu sendikalar senin kontrolün altında değil mi, senin denetiminde değil mi, istatistiklerini sen yayınlamıyor musun resmî gazetede. Sendikacı bir kardeşiniz olarak kendilerine sordum hem bütçede hem genel kurulda “Bu yanlışından dön, memurlardan özür dile!” dedim. Kimse sendikalarımızla, memurlarımızı temsil eden sendikalarımızla ilgili bu tarz bir söylemlerde bulunamaz. Neyse ki yargı bu konuda son sözü söyledi ve sendikacılıkta %1 - %5 yada yandaş kavramının olmadığını bizlere gösterdi” dedi.