Hoş geldiniz

UHA HABER MERKEZİ
15.02.2022 - 07:02:16
Ege Bölgesi Ege Bölümü Muğla

SİYASET

BAŞKAN AŞKAR: TÜRKİYE'DE SOL PARTİLERİ GÖRMEZDEN GELMEK NE DEMEK?

MUĞLA (UHA) -

DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, 6 siyasi parti liderinin bir araya gelmesini değerlendirdi.
Toplantıda DSP başta olmak üzere bir çok partinin yer almıyor olmasını eleştiren DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, “6 siyasi partinin liderleri Ankara’da bir araya gelerek Parlamenter sistem ile ilgili çalışma değerlendirmesi yaptılar ve ay sonu açıklama yapacaklarını halka arz ettiler.
Meclis çatısı altında milletvekili olsun olmasın böyle önem arz eden bir konuda geniş kapsamlı bir mutabakat için diğer parti liderlerini davet etmeleri gerekmez miydi. Birlikten Kuvvet Doğmaz mıydı? Milletin özünü temsil eden Türkiye'nin tek sol partisi merhum Kıbrıs Fatihi Sayın Bülent Ecevit'in Partisi ve onun çizgileri doğrultusunda hareket eden kıymetli DSP'liler gerçek solcular ve Sayın Genel Başkan Önder Aksakal’ın başında olduğu bir DSP yoktur” dedi.

Cumhur İttifakı dışında diğer partileri yok hükmünde görüldüğünü dile getiren DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, “En önemlisi de Millet ittifakını oluşturan parti liderlerinin, Millet ittifakının içerisine dahil etmek istedikleri  parti liderlerinin AKP den kopan, daha önce eleştirdikleri ve Ülkemizin yaşadığı bu ağır şartların mimarlarından olmaları bir handikap değil midir. Böyle bir durum söz konusuyken bu nasıl bir harekettir. Herkesin malumu olan sosyal demokrat görüşlü partiler, TDP Sayın Sarıgül ve Memleket Partisi Sayın İnce diğer Sol görüşlü partiler yoktur. CHP'nin Sol görüşlü olduğunu düşünüp peşinde olan halk hüsrana uğramıştır. Halbuki gün birlik beraberlik günü iken bu ayrılık neden nedeni nedir? Anlaşılan o ki CHP’de bir korku mevcut hasıl olmuştur; Sağ anlayışa sahip daha önce muvaffak olamamış partilerle ittifak yapmak, Sosyal Demokrat Partilerle ittifak yapmaktan daha az zararlı olduğunu düşünüp özlerini nereden geldiklerini amaçlarını unutuyorlar sanırım” şeklinde konuştu.
Sol’un yegane temsilcisinin DSP olduğunun altını çizen Aşkar, “İsterse zamanında olduğu gibi yedi düvele gücünü gösterip defalarca iktidar olmuş halk, hak, özgürlük ve demokrasi için mücadele eden her daim halkının yanında olan DSP’nin olmadığı bir mutabakatın hedefine varması tam anlamıyla mümkün olmayacaktır. Tarih bunu bir kez daha bizlere gösterecektir” dedi.

Haber: UHA HABER MERKEZİ