Hoş geldiniz
UHA HABER MERKEZİ -
BOLU / UHA - Bolu Belediyesi’nde geçmiş yıllarda özel sektörden satın alınan bank, kamelya gibi şehir mobilyaları artık Başkan Özcan’ın talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı marangozhanede üretilmeye başlandı.
Üreten belediyecilik anlayışı doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Bolu Belediyesi, cadde, sokak ve parklarda kullanılan kent mobilyalarını da artık kendisi üretiyor. Bolu’yu güzelleştirmek için kullanılan ve geçmiş yıllarda dışarıdan satın alınan bank, kamelya gibi kent mobilyaları ile can dostlara yuva olan kedi ve köpek evlerinin üretimi artık Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı marangozhane atölyesinde gerçekleşiyor. Atölyede ayrıca mevcutta kullanılan kent mobilyalarının onarım ve bakımları da yapılırken, ekonomik olarak ciddi bir tasarruf sağlandığı gibi israfın da önüne geçilmiş oluyor.
“Dışarıdan herhangi bir hizmet alımı olmadan yürütüyoruz”
Marangozhanede gerçekleşen çalışmalara ilişkin bilgiler veren Orman Endüstri Mühendisi Önder Şenel, ustaların hayal güçlerinin ve el becerilerinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Biz burada umuma açık yerlerde bulunan mobilyaların imalatı ve tamiratıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çalışan ustalarımız çok becerikliler. Harika işler yapacağımıza inanıyorum. Hayal güçlerine güveniyorum. Beş ustamız, 7’de İŞKUR’dan aramıza katılan kursiyer arkadaşlarımız var. Toplamda benimle birlikte 13 kişiyiz. Dışarıdan herhangi bir hizmet alımı olmadan belediyemizin bünyesinde, kendi imkânlarımızla bu işleri yürütüyoruz.” dedi.
Farklı birimlerinde marangoz ihtiyaçlarını karşılıyorlar
Şenel, marangozhanede belediye birimlerinin mobilya ihtiyaçlarının da karşılandığını belirterek, “Park ve Bahçelerin bünyesindeki mobilyaların haricinde, belediyeye ait farklı birimlerin de marangoz ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kapılarını, raflarını, dolap montajlarını ve büro mobilyalarını da bizler yapıyoruz. Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde bulunan göbekli kapılar yıpranmıştı. Tamirlerini yapıyoruz. Daha sonra verniklenip yerine montajlanacak” şeklinde konuştu.
“Artık kendi imkânlarımızla üretiliyor, gurur duyuyoruz”
İmzaları bulunduğu mobilyalarla şehrin güzelleştirmesinde paya sahibi olan ustalar ise yapılan çalışamazlar ile gurur duyuyorlar. 5 yıldır marangoz ustası olarak görev yapan Hayri Bayar ise önceki dönemlerde belediyenin, mobilya işleri için dışardan alım yaptığına vurgu yaparak “ Daha önce belediye dışardan hizmet alıyordu. Şimdi ise vatandaşımızın kullanabilmesi için kamelya ve diğer mobilyaları kendi imkânlarıyla üretiyor. Bizler de bunun bir parçası olduğumuz için gurur duyuyoruz” dedi. Bir diğer marangoz ustası Durmuş Cöne de marangozhanedeki ekip ruhuna değinerek, “Burada aile gibiyiz. Yaptığımız işten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber: UHA HABER MERKEZİ